Hei sinä siellä ja lämpimästi tervetuloa ferrosan.fi:hin! Tällä sivustolla käsitellään laajalti terveyttä ja kaikkia sen osa-alueita, aina fyysisestä psyykkiseen ja sosiaalisesta emotionaaliseen asti. Kaikki nämä alueet toimivat tiiviissä yhteistyössä toistensa kanssa, muodostaen meidän kaikkien ainakin osittain tavoitteleman kokonaisuuden. Sosiaalinen media ja jatkuva kiire asettavat monille käsittämättömiä paineita. Niitä kestää pakon alla pidemmänkin aikaa, mutta jossain vaiheessa kaikki tuntuu räjähtävän käsiin. Sunnuntai-illan kiukku, maanantaiaamun väsymys, keskiviikon turhautuminen. Miten voisit elää mahdollisimman tasapainoista ja rikasta elämää? Pitääkö sinun irtisanoutua työstäsi, vai voisiko uuden harrastuksen aloittaminen riittää? Mitä jos heräisit joka aamu kymmenen minuuttia aikaisemmin ja käyttäisit sängyssä pyörimiseen käytetyn ajan hiustenlaittoon tai hieman paremman aamupalan tekemiseen? Miten näin pienet asiat voivat vaikuttaa terveyteen, ja miksi ihmeessä terveys on niin tärkeä? Tältä sivustolta tulet varmasti löytämään vastauksia kysymyksiisi. Aloitetaan ensin kertaamalla muutama pieni asia terveydestä!

Terveellinen ruokavalio

Terveellinen ruokavalio on osa terveyden rakentamisen työkaluja. Kuvittele tilanne, jossa joutuisit syömään inhokkiruokaasi joka päivä kolmen päivän ajan, jokaisella päivän viidellä aterialla. Olisit luultavasti kärttyinen ja väsynyt, eikä vatsasikaan välttämättä toimisi normaalisti. Ruokailutilanne ei olisi enää perheen tai ystävien yhdistävä tekijä, vaan se aiheuttaisi ehkä enemmän harmia kuin iloa. Monipuolinen ruoka taas ylläpitää suoliston tasapainoa, täyttää energiavarastomme, tuo hyvän mielen ja yhdistää ihmisiä. Se auttaa jaksamaan päivän alusta loppuun ja on samalla myös merkittävä tekijä unen laadun ja urheilusuoritusten suhteen. Nykyään puhutaan paljon ruoan värikkyydestä; sen voisi jopa sanoa olevan uusi sosiaalisen median tuoma mittari ruoan terveellisyydelle. Värikäs pasta-annos näyttää toki hyvältä kuvissa, mutta viestii ennen kaikkea terveellisyydestä; värikkyyttä ruokaan tuo kasvikset eri puolilta maailmaa, vitamiinipitoiset mehut ja kauniit astiat. Tilanteen esteettisyys taas tekee siitä entistä nautittavamman, ja näin myös mielenterveys kohoaa samanaikaisesti – helppoa!

Ihonhoito & kauneus

Ihon- ja kauneudenhoito on terveyden kannalta tärkeää, mutta varmasti kaikista pinnallisinta. Terveys koostuu monista eri osa-alueista, eli sitä ei voi saavuttaa panostamalla niistä vain yhteen. Sosiaalinen media näyttää yleensä jokaisesta ihmisestä hyvin pinnallisesti vain ulkokuoren, eikä paljasta sisällä olevaa totuutta. Jotkut kompensoivat henkistä pahaa oloaan kalliilla laukuilla, kun taas toiset purkavat sen raskaaseen jokapäiväiseen liikuntaan. Monet terveyden puolestapuhujat painottavat, että jokaisen ihmisen on hoidettava itsensä kuntoon osa-alue kerrallaan, helpoimmasta päästä aloittaen. Joillekin helpointa on kihartaa hiukset joka aamu, kun taas toiselle tärkeintä on monipuolinen ja runsas aamupala! Ideaalitilanteessa nämä kaikki alueet ovat tasapainossa. Tällä sivustolla tullaankin käsittelemään tasapuolisesti kaikkia näitä alueita. Artikkeleissa pohditaan erilaisten kauneudenhoitorutiinien vaikutusta, ruokavalion muutoksia, sekä monipuolisia liikuntatottumuksia. Miten kaikkien näiden yhdistäminen onnistuu kiireisinä päivinä, ja vaatiiko niiden oppiminen paljon aikaa? Miten voin valmistaa itselleni terveellisen aterian töihin, tai miten jumppaan lounastauolla? Klikkaa itsesi lukemaan sivuston mielenkiintoisia artikkeleita!

Categories: Uncategorized