Päivittäinen kasvojenhoito on joillekin meistä itsestäänselvyys, kun taas toisille se saattaa kuulostaa haasteelliselta ja aikaa vievältä projektilta, joka toistuu päivä toisensa jälkeen. Jos sinulla ei ole vielä selviä tapoja kasvojenhoidossa, nyt on täydellinen aika luoda rutiinit, joiden avulla säilytät kasvojen elastisuuden ja nuorekkaan ilmeen. Kun rutiinit ovat selkeät ja itselle sopivat, ne eivät tunnu aikaa vievältä, vaan luonnolliselta osalta jokapäiväistä elämää. On tärkeää ymmärtää, että meillä jokaisella on erilainen kasvojen iho ja näin ollen jokaisella tulisi olla myös erilaiset ja omille kasvoille sopivat tavat hoitaa sen ihoa.

Jos sinulla on vielä hukassa päivittäiset kasvojenhoitorutiinit ja kaipaat vinkkejä siihen, kuinka kasvoista tulisi pitää huolta, löytyy tästä artikkelista varmasti paljon ideoita helpottamaan omien rutiinien luomista. Olemme listanneet joitakin kasvojenhoitoon liittyviä vinkkejä, jotka sopivat suurimmalle osalle ihotyypistä riippumatta. Muista kuitenkin, että erilaiset ihotyypit vaativat erilaista huolenpitoa, eikä kasvohoitorutiinit tule näkyviin saman tien, vaan raikkaat kasvot vaativat aikaa, malttia ja ennen kaikkea hyvää huolenpitoa. Olemme keskittyneet kasvojenhoidon kolmeen peruspilariin, joihin kaikkien tulisi kiinnittää huomiota päivittäin: puhdistus, kosteutus ja tilanteiden vaatimat erikoistarpeet.

Puhdistus

Kasvojen puhdistaminen on kasvojenhoidon tärkein vaihe. Vaikka et käyttäisikään meikkiä päivittäin, tulisi kasvot silti huuhdella kaksi kertaa päivässä, eli aamuin ja illoin. Jos käytät meikkiä, on kasvojen huolellinen puhdistaminen entistäkin tärkeämpää. Muista, että kallis kasvojen puhdistusaine ei takaa parasta tulosta, vaan vääränlainen puhdistusaine saattaa olla jopa huonoksi kasvoille. Pyri valitsemaan puhdistusaine, joka sisältää mahdollisimman vähän säilöntäaineita, hajusteita ja väriaineita. Muista kuivata kasvot pesun jälkeen kevyesti töpöttelemällä, äläkä koskaan hinkkaa kasvoja pyyhkeellä. On myös erittäin tärkeää, että pyyhe on varmasti puhdas. Likainen pyyhe nimittäin kuljettaa bakteereita kasvoille.

Kosteutus

Kuiva iho on erityisen inhottava vaiva, joka saattaa esiintyä suomalaisilla erityisesti talvikuukausina, jolloin pakkanen kuivattaa ihoa entisestään. Kasvot tulisi kosteuttaa kasvoille tarkoitetulla kosteusvoiteella päivittäin. Paras aika levittää kasvoille kosteusvoide on heti sen jälkeen, kun kasvot ovat pesty. Rasvan vaikutusta parantaa, jos kasvot ovat vielä hieman kosteat pesun ja kevyen kuivauksen jäljiltä. Nykyisin tarjolla on erilaisia kasvorasvoja eri ihotyypeille ja eri tarkoituksiin. On tärkeää, että jokainen valitsee juuri itselleen sopivat kosteusvoiteet. Ihanteellista kasvojen iholle olisi, jos käytössä olisi aamu- sekä yövoide, silmänympärysvoidetta unohtamatta.

Erikoistarpeet

Vuodenajat, stressi, ruokavalio, sekä muut tekijät vaikuttavat kasvojen hyvinvointiin. Moni meistä unohtaa, että kasvot altistuvat erittäin paljon muun muassa UV-säteilylle. Onkin tärkeää, että kasvoille levitetään aurinkosuojaa aurinkoisina päivinä. Huulet ovat myös suuri osa kasvoja ja niiden kosteutus on helppo ottaa osaksi kasvojenhoitoon liittyviä rutiineja. Niin kasvot kuin myös huulet olisi hyvä kuoria niille tarkoitetuilla aineilla säännöllisesti, muutaman kerran kuukaudessa. Muista myös, että vesi on kasvoille paras mahdollinen sisäinen huolenpitokeino, sillä se kosteuttaa kasvoja syvältä ja nopeuttaa raikkaan ja nuorekkaan ilmeen saamista.

Categories: Uncategorized